VOORBURG - LEEFKEUKEN
elegant / luxe / strakke lijnenVanaf de start werd Joeri Koolhoven betrokken bij de verbouwing van deze oude jaren garage in Voorburg. Het pand had geen woonfunctie dus werd van boven tot onder volledig verbouwd en daar hoorde natuurlijk ook een nieuwe keuken bij. Joeri kreeg van de bewoners de vrije hand om een keuken te ontwerpen die deze bijzondere ruimte zou complementeren. Joeri over zijn ontwerp: ‘’dit moest een keuken worden als absoluut middelpunt van de woonruimte die tegelijk niet te dominant aanwezig is.’’

Het is een stoere keuken geworden die ondanks de vorm en kleur warm, natuurlijk en praktisch aanvoelt. Joeri: ‘’We hebben er voor gekozen om de lange kast tegen de wand gedeeltelijk ‘in’ de muur te plaatsen, hierdoor is het geen blok op de wand terwijl er wel optimaal van de kastruimte gebruik gemaakt kan worden’’ De donkere fronten zijn van eiken dat gekleurd is met roestwater en ingewassen met zwarte olie, dit geeft een natuurlijk zwart resultaat.

Buffetkast

Leefkeuken
Een uniek kenmerk is dat deze keuken plintloos is uitgevoerd. Dat de fronten doorlopen tot aan de grond geeft visuele rust en een strak resultaat. In verband met de doorloop tussen keukenblok en –wand is er gekozen voor Neff ovens met inschuifbare deuren.

Inschuifdeuren
In de keukenwand is een grote pantry met inschuifdeuren gerealiseerd. Achter de donkere deuren bevindt zich een warm interieur van puur geolied eiken en lades met een ambachtelijke tandverbinding.

Softclose
Keuken


Fronten en het blad
De fronten en het blad zijn in dezelfde schuinte afgewerkt met daartussen een maatwerk greeplijst van warm gewalst staal. Hierdoor zijn er nergens grepen in zicht, een detail dat deze keuken eenheid en rust geeft. Het blad is van één naadloos stuk verouderd graniet.

Blum geleiding
Achter een groot eiken front bevinden zich de softclose binnenladen en bestekla. Door deze constructie zijn vanaf de buitenkant geen naden in het kastfrontje zichtbaar. De laden zijn gemonteerd op een soepele Blum geleiding en vervaardigd met een tandverbinding.

Softclose
Keuken


Koolhoven tafel
Bij de Koolhoven keuken hebben de bewoners gekozen voor een Koolhoven tafel. De woonkeuken is afgemaakt met tafel John van 300x100 in puur eiken uitvoering, zoals ook het interieur van de keuken. Bijzonder aan het onderstel van John zijn de open pen-en-gat verbindingen waardoor de ambachtelijke constructie goed zichtbaar is.  

VOORBURG - LEEFKEUKEN

elegant / luxe / strakke lijnen

meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven
>