ROTTERDAM - WOONKEUKEN  
ruimtelijk / rustiek / nonchalantDit herenhuis in Rotterdam stamt uit het eind van de negentiende eeuw. De bewoners wilden de grote kamer bij de tuin verbouwen tot woonkeuken. Qua sfeer moest de keuken naadloos aansluiten bij de fraaie bouwkundige details van de stadsvilla. En het absolute middelpunt moest een werkeiland worden.

‘Een keuken moet passen bij de sfeer van het huis, dus heb ik diverse details uit het huis in de keuken verwerkt, zoals bijvoorbeeld de sokkels onder de wandschappen. Die vormen komen van de deurlijsten. Ik heb er wel een eigentijdse draai aan gegeven door er led-verlichting in te bouwen. Mooi weggewerkt warm licht dat de keuken extra huiselijk maakt.’ Ook de schouw met zijn rijke omlijsting roept herinneringen op aan de negentiende eeuw, maar is eveneens voorzien van de modernste (afzuig)apparatuur.

Het kook- en spoelblok en de hoge buffetkast werden in gebroken wit gelakt om in de ruimte op te gaan. Het contrasterende keukeneiland in donker eiken met een rustiek blad van graniet - hetzelfde materiaal als op het kook- en spoelblok - geeft de ruimte body. Door voor grote oppervlakken aan werkblad te kiezen, is veel afzetgebied ontstaan. ‘Je kunt in deze keuken makkelijk met een aantal mensen tegelijk werken. En vanaf het keukeneiland heb je een prachtig zicht op de tuin.’

Hoge buffetkast

Hoge buffetkast
Een hoge buffetkast met eikenhouten blad en bovenkasten met glazen deurtjes verleent een zekere nonchalance aan de grote ruimte. De kast biedt bovendien een zee aan bergruimte.

Het keukeneiland
Het keukeneiland, een stevig blok tussen de buffetkast en het kook- en spoelblok, biedt voldoende ruimte om met zijn allen te koken. Het werkblad van gebrand graniet geeft het eiland een rustiek uiterlijk.

Het keukeneiland
De schouw

De schouw
De schouw is strak maar sluit door zijn rijke omlijsting goed aan bij de rest van het huis. Door te kiezen voor een vrijstaand fornuis en een alleen boven het fornuis betegelde muur kreeg de keuken een voorname negentiende-eeuwse uitstraling.

Granieten werkblad
Met zijn gebrand granieten werkblad, lijstfronten en zwarte stalen grepen lijkt de keuken bijna origineel bij het huis te horen. De woonkeuken biedt alle ruimte om samen met familie en vrienden te koken en te eten.

ROTTERDAM WOONKEUKEN  

ruimtelijk / rustiek / nonchalant

meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN meubelmakerij-koolhoven-ROTTERDAM-WOONKEUKEN