OOSTERWOLD - (ALMERE) KEUKEN
natuurlijk / praktisch / verantwoordEen Lofthome is een stalen huis waarvan de constructie binnen duidelijk zichtbaar is. Het concept komt uit de koker van architect Dieter Blok, en er zijn in Nederland inmiddels een aantal Lofthomes gebouwd. De eigenaars van deze Lofthome in Oosterwold wilden een keuken die past bij het concept, gemaakt van natuurlijke en verantwoorde materialen en opgaand in de ruimte. Daarbij moest de keuken bijzonder praktisch worden.

Joeri Koolhoven: ‘De trap en de keuken zijn samengevoegd: onder de treden zijn kasten gerealiseerd. Door met inschuifdeuren te werken is daarbij bovendien extra werkruimte gecreëerd.’ De fronten zijn gemaakt van formica op berken. ‘Juist in dit huis wilde ik formica gebruiken. Het is standaard, functioneel, puur, degelijk én duurzaam; perfect bij het idee achter dit huis. In de fronten zijn de door mij ontwikkelde houten C+L-grepen verwerkt. Die laten het vakmanschap terugkomen in het ontwerp. Het werkblad is van het composiet creabeton, al net zo functioneel en puur als formica. Daarvan hebben we aan het keukeneiland ook een bar gemaakt. De afzuiging is integraal weggewerkt in het werkblad om het beeld zo rustig mogelijk te houden.’

Trap en keuken

Trap en keuken
Trap en keuken zijn één door de keukenkasten onder de trap te realiseren in hetzelfde materiaal. De inschuifdeuren bieden extra werkruimte indien dat nodig is.

De traptreden 
De traptreden zijn gemaakt van nagenoeg onbehandeld hout wat de ruimte een natuurlijke, warme sfeer geeft. Tegelijkertijd gaat de trap op in de ruimte.

De traptreden
Het keukeneiland

Het keukeneiland 
Het keukeneiland is voorzien van een eetbar. De fronten zijn greeploos; net als de kasten zijn ze voorzien van de door Joeri Koolhoven ontwikkelde C+L-grepen.

Het werkblad 
Het werkblad is gemaakt van composiet creabeton dat net als de fronten van formica op berkenhout zeer functioneel is en naadloos past bij het concept van de Lofthome.  

Het werkblad

OOSTERWOLD (ALMERE) KEUKEN

natuurlijk / praktisch / verantwoord

meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN meubelmakerij-koolhoven-OOSTERWOLD-ALMERE-KEUKEN