JACKIE

eettafel / ontwerp uit 2010 van Joeri Koolhoven


"Jackie heb ik ontworpen nadat bekend werd dat het M-gebouw van Rem Koolhaas, dat in Den Haag gebouwd zou worden, helaas niet doorging"

Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal. De schuinte van de poten komt terug in het blad, dat een afschuining heeft in exact dezelfde hoek. Joeri Koolhoven: ‘Jackie heb ik ontworpen nadat bekend werd dat het M-gebouw van Rem Koolhaas, dat in Den Haag gebouwd zou worden, helaas niet doorging. De poten hebben dezelfde vorm als een van de twee zijden van dat ontwerp van Koolhaas. Zo is er toch nog iets van dat ontwerp werkelijkheid geworden.’ Doordat de hoeken pootvrij zijn, is Jackie erg praktisch: er kan moeiteloos een groep mensen omheen zitten. De stabiliteit maakt de tafel bovendien erg geschikt voor een tafelbank: de bank is makkelijk te verschuiven terwijl je je vasthoudt aan de tafel. Met zijn praktische karakter heeft Jackie tegelijkertijd een elegante uitstraling. Bijzonder detail zijn de jaarringen van het hout, die op de kop zichtbaar zijn.

eettafel / ontwerp uit 2010 van Joeri Koolhoven"Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal"eettafel / ontwerp uit 2010 van Joeri Koolhoven"De stabiliteit maakt de tafel bovendien erg geschikt voor een tafelbank: de bank is makkelijk te verschuiven terwijl je je vasthoudt aan de tafel"eettafel / ontwerp uit 2010 van Joeri Koolhoven"Met zijn praktische karakter heeft Jackie tegelijkertijd een elegante uitstraling. Bijzonder detail zijn de jaarringen van het hout, die op de kop zichtbaar zijn"
 


eettafel / ontwerp uit 2010 van Joeri Koolhoven

Andere ontwerpen

HENDRIK OVAAL

Eettafel Hendrik Ovaal is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar.

CHARLIE BANK

Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.