JOHN

eettafel / ontwerp uit 2009 van Joeri Koolhoven


"John is vernoemd naar de man van Jackie, de 35-ste president van de Verenigde Staten"

De John is een eettafel zonder poten op de hoeken, waardoor hij rondom veel leefruimte biedt. Het kruisvormige onderstel is stoer en recht door zee, maar doet tegelijkertijd zacht en vriendelijk aan. Joeri Koolhoven: ‘Dit is een tafel waarbij je met trots kunt zeggen: dit is mijn tafel! De constructie is zichtbaar, en de balken zijn helemaal uit één stuk, waardoor kleine scheurtjes gewoon te zien zijn. Echt een meubel met persoonlijkheid.’ John is vernoemd naar de man van Jackie, de 35-ste president van de Verenigde Staten. Deze tafel kan ook asymmetrisch geproduceerd worden, waardoor het onderstel van bovenaf een ‘heilige’ aanblik krijgt. Alle onderdelen zijn verbonden door een slisverbinding, waardoor de tafel een echte ‘vakmanschap is meesterschap’-uitstraling heeft.

eettafel / ontwerp uit 2009 van Joeri Koolhoven"De John is een eettafel zonder poten op de hoeken, waardoor hij rondom veel leefruimte biedt"eettafel / ontwerp uit 2009 van Joeri Koolhoven"Alle onderdelen zijn verbonden door een slisverbinding, waardoor de tafel een echte ‘vakmanschap is meesterschap’-uitstraling heeft"eettafel / ontwerp uit 2009 van Joeri Koolhoven"De constructie is zichtbaar, en de balken zijn helemaal uit één stuk, waardoor kleine scheurtjes gewoon te zien zijn"
 


eettafel / ontwerp uit 2009 van Joeri Koolhoven

Andere ontwerpen

JACKIE

Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal

HENDRIK OVAAL XL

Eettafel Hendrik Ovaal XL is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar.