JOHN BUITEN

tuintafel / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven


"Het is een heel logisch ontwerp met twaalf gelijke balken als basis. De verdeling van dat onderstel strookt perfect met die van het blad"

“Puur” is het woord dat tuintafel John Buiten het best omschrijft. Het is een heel logisch ontwerp met twaalf gelijke balken als basis. De verdeling van dat onderstel strookt perfect met die van het blad.

Joeri Koolhoven: ‘Ook op het terras is het heerlijk om een goede tafel te hebben. Stevig en degelijk. De stoere Europese eiken balken van John Buiten hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Het blad wordt gekenmerkt door zogenaamde slisverbindingen: een open pen-gat-constructie. De verbinding van het blad met het onderstel is van boven goed zichtbaar.

Alleen in de tuin met een glaasje wijn of met zijn allen aangeschoven voor een lang zomers diner, er zit een verhaal in deze tafel dat je zelf kunt lezen door de jaarringen in het hout. John Buiten, die ter plaatse wordt afgemonteerd in verband met het gewicht, is een rots in de branding op het terras.

tuintafel / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"Ook op het terras is het heerlijk om een goede tafel te hebben. Stevig en degelijk"tuintafel / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"De stoere Europese eiken balken van John Buiten hebben een prachtige natuurlijke uitstraling"tuintafel / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"Het blad wordt gekenmerkt door zogenaamde slisverbindingen: een open pen-gat-constructie. De verbinding van het blad met het onderstel is van boven goed zichtbaar"
 


01 01 01

Andere ontwerpen

CHARLIE BOEKENKAST

De staanders en het achterschot van boekenkast Charlie zijn gemaakt van zwart gewalst staal waarin de tekening van het walsen mooi zichtbaar is.

JACKIE 

Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal.