FRANK

salontafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven


"Kops en langs, dik en dun, nerfrichting omhoog en omlaag: het hout in allerlei variaties geeft spanning en toch eenheid"

De villa Fallingwater van architect Frank Lloyd Wright leverde de inspiratie én de naam op voor salontafel Frank. Dat huis in het buitengebied van Pennsylvania is terrasgewijs over een waterval heen gebouwd. Joeri Koolhoven: ‘Die keuze zorgt voor een uitdagend contrast met de natuur. Voor salontafel Frank heb ik gezocht naar dezelfde natuurlijke stapeling van de elementen. Niet alleen qua balans maar ook wat betreft de pure en echte uitstraling van het toegepaste materiaal.’

Door het gebruik van stoer eikenhout in verschillende groottes is een natuurlijk evenwicht bereikt. Kops en langs, dik en dun, nerfrichting omhoog en omlaag: het hout in allerlei variaties geeft spanning en toch eenheid.

‘Wanneer je bij de salontafel zit, is dat altijd een rustmoment. De tafel moet hetzelfde uitstralen. Een salontafel is praktisch en functioneel. Onmisbaar voor een lekkere avond op de bank. Daarbij is het een verzamelplek voor dingen die je graag in de buurt hebt: tijdschriften, een goed boek, een mooie vaas.’ Frank heeft vier niveaus waardoor hij een zee aan ruimte biedt. 

salontafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"Door het gebruik van stoer eikenhout in verschillende groottes is een natuurlijk evenwicht bereikt" salontafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"De villa Fallingwater van architect Frank Lloyd Wright leverde de inspiratie én de naam op voor salontafel Frank"salontafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"Daarbij is het een verzamelplek voor dingen die je graag in de buurt hebt: tijdschriften, een goed boek, een mooie vaas"
 


salontafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven

Andere ontwerpen

CHARLIE BOEKENKAST

De staanders en het achterschot van boekenkast Charlie zijn gemaakt van zwart gewalst staal waarin de tekening van het walsen mooi zichtbaar is.

JACKIE

Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal.