CHARLIE BANK 

tafelbank / ontwerp uit 2017 van Joeri Koolhoven


"Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo"

Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. De rug is niet te hoog maar heeft wel diepe leuningen waardoor verschillende zit- en zelfs ligposities mogelijk zijn.
Joeri Koolhoven: ‘Aan tafel zitten op een bank geeft een andere beleving dan aan tafel zitten op een stoel. Het heeft iets heel huiselijks. Uitgangspunt voor dit ontwerp was dat je ook relaxt met een goed boek en een kop thee dwars op de bank moest kunnen zitten. Qua uiterlijk heb ik gestreefd naar een zo sterk mogelijke balans tussen hout en stoffering.’
Het onderstel van iepenhout is stoer en degelijk, en door de horizontale belijning tegelijkertijd elegant. Een kenmerkend ontwerp van Joeri Koolhoven.
Voor de hier afgebeelde uitvoering is gewerkt met een stof van Chantal Keizer; de Est-1966. Uiteraard kan tafelbank Charlie in iedere gewenste stof van De Ploeg worden uitgevoerd. 

tafelbank / ontwerp uit 2017 van Joeri Koolhoven"Voor de hier afgebeelde uitvoering is gewerkt met een stof van Chantal Keizer; de Est-1966"tafelbank / ontwerp uit 2017 van Joeri Koolhoven"Aan tafel zitten op een bank geeft een andere beleving dan aan tafel zitten op een stoel. Het heeft iets heel huiselijks"tafelbank / ontwerp uit 2017 van Joeri Koolhoven"Het onderstel van eikenhout is stoer en degelijk, en door de horizontale belijning tegelijkertijd elegant"
 


tafelbank / ontwerp uit 2017 van Joeri Koolhoven

Andere ontwerpen

HENDRIK

Tafel Hendrik is ontworpen met behulp van de technische kennis uit een historisch bouwkundig boek van de bekende architect Hendrik Peter Berlage.

JOHN

De John is een eettafel zonder poten op de hoeken, waardoor hij rondom veel leefruimte biedt.