HENDRIK OVAAL XL

eettafel / ontwerp uit 2016 van Joeri Koolhoven


"Een tafel ontstaat door ervaring en jarenlang spelen met houtjes" 

Tafel Hendrik Ovaal XL is de extralarge versie van de Hendrik Ovaal: hij is maar liefst 230 cm lang. Eettafel Hendrik Ovaal XL is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar. Het blad heeft dezelfde rondingen en hoeken als die van de Beurs van Berlage, het wereldberoemde gebouw in Amsterdam, ontworpen door Hendrik Peter Berlage. Net als de Beurs trekt deze tafel de aandacht vanzelf naar zich toe. Joeri Koolhoven: ‘Een tafel ontstaat door ervaring en jarenlang spelen met houtjes. Soms doe ik dat op een tekentafel, maar meestal direct in de werkplaats. Deze pootconstructie komt uit een oud bouwkundig boek van Berlage, dat over allerlei verschillende houtconstructies gaat. Ik kijk graag naar het verleden, maar wat ik maak moet wél van deze tijd zijn.’ De randafwerking van het blad is zo’n hedendaags detail: die is spannend, sexy en tijdloos elegant.

eettafel / ontwerp uit 2016 van Joeri Koolhoven"Het blad heeft dezelfde rondingen en hoeken als die van de Beurs van Berlage, het wereldberoemde gebouw in Amsterdam"


eettafel / ontwerp uit 2016 van Joeri Koolhoven"De randafwerking van het blad is zo’n hedendaags detail: die is spannend, sexy en tijdloos elegant"


eettafel / ontwerp uit 2016 van Joeri Koolhoven"Eettafel Hendrik Ovaal XL is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar"Andere ontwerpen

JACKIE

Het onderstel van tafel Jackie bestaat uit vijf onderdelen, met schuine poten die net zoveel stabiliteit geven als het bekende paard in de gymzaal

CHARLIE BANK

Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.