DEN HAAG - LEEFKEUKEN
klassiek / chic / residentieelMidden in Den Haag staat dit oude bedrijfspand dat door interior designer Edith Asselbergs is verbouwd tot een warm en comfortabel woonhuis. Meubelmakerij Koolhoven en Edith Asselbergs Interiors hebben vaker gezamenlijk interieurs voor klanten gerealiseerd maar het was erg bijzonder om door Edith benaderd te worden om een keuken voor haar eigen woning te maken.

Edith’s interieurs benaderen perfectie dus de lat lag hoog en met gebundelde krachten hebben we een prachtige keuken kunnen realiseren. Joeri Koolhoven: ‘Een keuken creëren voor iemand met zoveel vakkennis en gevoel voor hedendaags interieur vergt het uiterste van je eigen creativiteit. Het eindresultaat is zo geslaagd door een perfecte samenwerking en een gezamenlijke voorliefde voor mooie materialen.’ In lijn met de signatuur van Edith Asselbergs Interiors én die van Meubelmakerij Koolhoven is het een modern traditionele keuken geworden waarin alle gemakken van deze tijd naadloos zijn verwerkt.

Dit unieke pand heeft meerdere verdiepingen en de ruime woonkeuken is gerealiseerd op de begane grond grenzend aan een sfeervolle binnentuin. In deze bijzondere ruimte komt het licht van twee zijden, daarom is er gekozen voor een eiland op poten zodat het licht alle ruimte krijgt. Er is in deze keuken gewerkt met veel kleur terwijl tegelijkertijd de rust is behouden.

Marmeren werkblad
De keuken is geschilderd in Inchyra Blue, een nieuwe kleur van Farrow & Ball die zich perfect laat combineren met het marmeren werkblad. Het stuk marmer voor dit blad is door Edith zelf bij de steenhouwer geselecteerd en we hebben het ruwe materiaal zien transformeren naar een prachtig gepolijste plaat. Het blad is geheel vlak uitgevoerd waardoor alle aandacht uit gaat naar de bijzondere ader en tekening van het Italiaanse Carrera Arabescato marmer.

Minimalistische uitstraling
Om de keuken een ruimtelijk effect te geven is er Bianco Carrara marmer in open boek tegen de achterwand geplaatst. De subtiele deurknopjes van Dauby, van de collectie Pure en uitgekozen door Edith zelf, geven het geheel een minimalistische uitstraling.

Geïntegreerde afzuiging 
Marmer is een materiaal dat voor zich spreekt, daarom is er voor gekozen de spoelbak in hetzelfde materiaal als het blad door te voeren. Door de Gaggenau inductieplaat met geïntegreerde afzuiging kon een opzichtige afzuigkap boven het eiland vermeden worden en is de harmonie in de keuken bewaard.  

Duurzame materialen
Niet alleen het exterieur van een keuken telt, ook het interieur moet vakmanschap en kwaliteit laten zien. Voor het interieur van onze keukens gebruiken we daarom duurzame materialen met een natuurlijke uitstraling. Deze solide basis is tekenend voor de look & feel van een Koolhoven keuken.

Geborsteld eiken, puur in de olie
De achterwand van de keuken is symmetrisch en perfect in balans door de twee buffetkasten aan weerszijden die verbonden zijn met een blind gemonteerde plank waarin de led spots blind zijn verwerkt. De plank is van geborsteld eiken, puur in de olie om het natuurlijke karakter van het materiaal te accenturen.  

Maatwerk
Het mooie aan maatwerk is dat alles mogelijk is. Omdat Joeri en Edith een echte leefkeuken wilden creëren maar een TV ontsierend vonden, is de TV achter de wand van de buffet-opstand verwerkt. Op deze manier kan hij gemakkelijk uit het zicht geschoven worden.

Handmatig afgerond
Alle profielen in de keuken zijn handmatig afgerond, dit geeft het geheel eenheid en rust. Het marmeren blad heeft tevens een hand gefreesde rand die het materiaal een aaibare uitstraling geeft.

Apparatuur van Gaggenau 
De apparatuur van Gaggenau maakt het gevoel van luxe in deze keuken helemaal af. Een stijlvol detail: de knoppen van het fornuis zijn als een sieraad gemonteerd op het front van Carrara Abricato marmer.

DEN HAAG - LEEFKEUKEN

klassiek / chic / residentieel

meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven meubelmakerij-koolhoven
>