CHARLIE 

boekenkast / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven


"De inspiratie haalde Joeri uit Maison Dom-Ino, een ontwerp van Le Corbusier dat sterk de nadruk legt op de liggende lijnen"

De staanders en het achterschot van boekenkast Charlie zijn gemaakt van zwart gewalst staal waarin de tekening van het walsen mooi zichtbaar is. De schappen en het onderstel bestaan uit eikenhout. De kast wordt daardoor gedragen door een stabiele basis, als een onderschotel onder een mooie vaas.

Liggende lijnen kenmerken de kast. Joeri Koolhoven: ‘Ik noem dat de “horizon-stijl”. Zulke liggende lijnen geven rust. Denk aan de horizon op het strand, die is heerlijk om bij weg te dromen. Precies het soort rust die ik wilde vastleggen in een kast.’ De inspiratie haalde Joeri uit Maison Dom-Ino, een ontwerp van Le Corbusier dat sterk de nadruk legt op de liggende lijnen.

In het midden heeft Charlie een pronkschap met led-verlichting. ‘Daar kun je een mooi boek, een kunstwerk en andere zaken waarvan je houdt tentoonstellen. Een boeken/pronkkast is als een dagboek. Je leest er als het ware het levensverhaal van de eigenaar. Charlie gunt je een kijkje in andermans leven.’

boekenkast / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"In het midden heeft Charlie een pronkschap met led-verlichting. ‘Daar kun je een mooi boek, een kunstwerk en andere zaken waarvan je houdt tentoonstellen"boekenkast / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"Liggende lijnen kenmerken de kast. Joeri Koolhoven: ‘Ik noem dat de “horizon-stijl”. Zulke liggende lijnen geven rust. Denk aan de horizon op het strand, die is heerlijk om bij weg te dromen. Precies het soort rust die ik wilde vastleggen in een kast"boekenkast / ontwerp uit 2014 van Joeri Koolhoven"De schappen en het onderstel bestaan uit eikenhout. De kast wordt daardoor gedragen door een stabiele basis, als een onderschotel onder een mooie vaas"
 


Andere ontwerpen

JOHN BUITEN

“Puur” is het woord dat tuintafel John Buiten het best omschrijft. Het is een heel logisch ontwerp met twaalf gelijke balken als basis.

CHARLIE BANK  

Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.