HENDRIK

eettafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven


"Vakmanschap kan perfect worden getoond in een tafel. En helemaal in een tafel als de Hendrik"

Tafel Hendrik is ontworpen met behulp van de technische kennis uit een historisch bouwkundig boek van de bekende architect Hendrik Peter Berlage. Joeri Koolhoven: ‘Het onderstel van deze tafel is gebaseerd op een van Berlages dakconstructies. En als een constructie een dak kan dragen, moet hij dat ook kunnen met een blad! Die constructie is expres niet direct zichtbaar, maar een tikje verborgen. Zoals een uurwerk in een mooi horloge.’ De tafel is ook uit te voeren met een bredere poot die een langer blad draagt. Dat blad is opgedeeld in diverse delen met noten biezen. Het lijkt te zijn vastgezet met houten spijkers, zoals dakbeschot. Elk onderdeel heeft een functie. Vakmanschap kan perfect worden getoond in een tafel. En helemaal in een tafel als de Hendrik.

eettafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"Het onderstel van deze tafel is gebaseerd op een van Berlages dakconstructies" eettafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"Elk onderdeel heeft een functie. Vakmanschap kan perfect worden getoond in een tafel. En helemaal in een tafel als de Hendrik."eettafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven"Tafel Hendrik Peter Sr. is ontworpen met behulp van de technische kennis uit een historisch bouwkundig boek van de bekende architect Hendrik Peter Berlage"
 


eettafel / ontwerp uit 2015 van Joeri Koolhoven

Andere ontwerpen

JOHN BUITEN

“Puur” is het woord dat tuintafel John Buiten het best omschrijft. Het is een heel logisch ontwerp met twaalf gelijke balken als basis.

CHARLIE BANK

Een comfortabele zit kenmerkt tafelbank Charlie, die net als boekenkast Charlie vernoemd is naar het Franse tijdschrift Charlie Hebdo.