HENDRIK OVAAL

eettafel / ontwerp uit 2013 van Joeri Koolhoven


"Een tafel ontstaat door ervaring en jarenlang spelen met houtjes" 

Eettafel Hendrik Ovaal is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar. Het blad heeft dezelfde rondingen en hoeken als die van de Beurs van Berlage, het wereldberoemde gebouw in Amsterdam, ontworpen door Hendrik Peter Berlage. Net als de Beurs trekt deze tafel de aandacht vanzelf naar zich toe. Joeri Koolhoven: ‘Een tafel ontstaat door ervaring en jarenlang spelen met houtjes. Soms doe ik dat op een tekentafel, maar meestal direct in de werkplaats. Deze pootconstructie komt uit een oud bouwkundig boek van Berlage, dat over allerlei verschillende houtconstructies gaat. Ik kijk graag naar het verleden, maar wat ik maak moet wél van deze tijd zijn.’ De randafwerking van het blad is zo’n hedendaags detail: die is spannend, sexy en tijdloos elegant.

eettafel / ontwerp uit 2013 van Joeri Koolhoven"Het blad heeft dezelfde rondingen en hoeken als die van de Beurs van Berlage, het wereldberoemde gebouw in Amsterdam"


eettafel / ontwerp uit 2013 van Joeri Koolhoven"De randafwerking van het blad is zo’n hedendaags detail: die is spannend, sexy en tijdloos elegant"


eettafel / ontwerp uit 2013 van Joeri Koolhoven"Eettafel Hendrik Ovaal is een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar"Andere ontwerpen

HENDRIK

Tafel Hendrik is ontworpen met behulp van de technische kennis uit een historisch bouwkundig boek van de bekende architect Hendrik Peter Berlage.

JOHN

De John is een eettafel zonder poten op de hoeken, waardoor hij rondom veel leefruimte biedt.