COLLECTIE KOOLHOVENAmbachtelijkheid, vakmanschap en materiaalkennis zijn eerste vereisten om een goed meubel te kunnen ontwerpen. En te kunnen maken. Vanuit zijn ervaring op het gebied van interieurbetimmeringen, waarin hij die vereiste ervaring en kennis had opgedaan, begon Joeri Koolhoven in 2009 met de eerste ontwerpen voor een meubelcollectie. Geen onderdeel van een interieurbetimmering, maar een design op zich.

Joeri Koolhoven: ‘Dat eerste meubel was een tafel, die inmiddels “John” is gedoopt. Het ontwerp daarvan is langzamerhand in mijn hoofd ontstaan, maar de realisatie kwam vooral doordat ik jarenlang heb gespeeld met houtjes. Eindeloos heb ik bestudeerd hoe ik die het best op elkaar kon laten aansluiten. Inmiddels ontwerp ik ook meubels op de tekentafel, maar meestal doe ik het toch direct in de werkplaats. Ik ben erg op de praktijk gericht.’

Eettafel Hendrik, boekenkast Charlie, salontafel Frank, tuintafel John Buiten, eettafel Jackie; de collectie van Joeri Koolhoven breidt zich gestaag uit. Stuk voor stuk zijn het meubels met een sterke persoonlijkheid. Pure en eerlijke stukken, gemaakt van duurzame materialen, strak van lijn. Met details waarvoor Joeri Koolhoven zich vaak laat inspireren door goed te kijken naar architectuur die zich bewezen heeft. En zo ontstaan meubels waarin die ambachtelijkheid, dat vakmanschap en die materiaalkennis sterk naar voren komen.

HENDRIK OVAAL

eettafel / ontwerp uit 2013

HENDRIK OVAAL XL

eettafel / ontwerp uit 2016

HENDRIK

eettafel / ontwerp uit 2015

JOHN

eettafel / ontwerp uit 2009

JOHN BUITEN

tuintafel / ontwerp uit 2014

JACKIE

eettafel / ontwerp uit 2010

CHARLIE

boekenkast / ontwerp uit 2014

CHARLIE BANK

tafelbank / ontwerp uit 2017

FRANK

salontafel / ontwerp uit 2015