DEN HAAG - COMPLEET INTERIEUR
rust / eenheid / stedelijkDe bewoners van dit vrijstaande (bestaande) nieuwbouwhuis in Den Haag wilden meer balans in hun interieur. Ze zochten een stedelijke sfeer waarin rust de boventoon moest voeren. Traditioneel, maar wel van nu. Joeri Koolhoven: ‘Het is altijd zaak om te zorgen voor eenheid in een interieur. Dat bereik je door de kleurstelling in de basis overal gelijk te trekken en dezelfde materialen terug te laten komen.

Om dat te bereiken heb ik onder meer gekozen voor kozijnen en openslaande deuren met veel ruiten, in een stijl voortbordurend op de architectuur van het huis. Ook de erkerbank, de radiatorkast en de lambrisering kreeg diezelfde uitstraling. We hebben dat zelfs doorgetrokken tot in de was- en bergruimte. De doorlopende eikenhouten vloer en het kleurenpalet van off-white, antraciet en beige doet de rest: de ruimtes vloeien in elkaar over en zorgen zo voor harmonie.’  

Opbergruimte

Opbergruimte
De ruimte onder het schuine dak van de was- en bergruimte is optimaal benut door aan beide zijden een lage kastenwand te ontwerpen. Hierdoor is een zee aan opbergruimte ontstaan met veel afzetruimte erboven.

De slaapkamer
De slaapkamer kreeg een suitestel: de doorgang werd rondom betimmerd met aan beide zijden een kast. De hoge toog boven de doorgang bekroont het ontwerp.

De slaapkamer
Kamerhoge deuren

Kamerhoge deuren 
Kamerhoge deuren geven allure aan het ontwerp. De ruitverdeling is gebaseerd op die van originele deuren elders in het huis. 

Speel- en gamekamer
Ook in de speel- en gamekamer voor de kinderen werden de schuine wanden benut om opbergruimte te creëren. De kasten zijn laag gehouden omwille dan de ruimtelijkheid en de mogelijkheid zaken als de televisie erop neer te zetten.

Speel- en gamekamer

DEN HAAG COMPLEET INTERIEUR

rust / eenheid / stedelijk

meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR meubelmakerij-koolhoven-DEN-HAAG-COMPLEET-INTERIEUR